Restauratie en conservering

Wij zijn als restaurator van schilderijen in staat uw olieverfschilderij op doek, paneel of karton uiterst nauwkeurig te conserveren. Het schoonmaken van het schilderij en de vergeelde of vuile vernis verwijderen zijn naast het retoucheren en van een nieuwe vernis voorzien de meest voorkomende behandelingen maar zijn niet altijd noodzakelijk! Vernissen worden zelf aangemaakt en  eventueel van een  uv absorber voorzien. Er wordt reversibel met de modernste methoden gewerkt en grote aandacht gaat uit naar onze eis om de nieuwe lagen zoals retouches en vernissen chemisch te onderscheiden waardoor in de toekomst een restauratie van een schilderij niet meer volledig gedaan hoeft te worden en er eventueel laagsgewijs gerestaureerd kan worden.

Schoonmaken

Het verwijderen van vuil, vernis en niet originele overschilderingen  en retouches van het oppervlak van het schilderij.

Structureel werk op doek

Het inweven van een scheur met originele draden of nieuwe vezels. Het aanzetten van een randbedoeking bij slechte spanranden. Het bedoeken of herbedoeken van zeer slechte originele weefsels.

Consolideren

Het vastzetten van gebieden met losse verf en grondering door middel van een  stabiele lijm en een verwarmde spatel.

Structureel werk op paneel

Het dunner maken van schuivende latten van een opgelijmd parket Het aanvullen van gaten in panelen Het verlijmen van barsten in panelen

Vullen en textuur aanbrengen

Gebieden met verfverlies worden gevuld tot het niveau van het origineel en van dezelfde textuur voorzien als het aangrenzende verfoppervlak.

Retoucheren

Beschadigde verflagen en plaatsen met verfverlies worden ingeschilderd tot een acceptabel niveau. Het retoucheren vermindert de impact van ernstig kwaliteitsverlies waarbij de leeftijd en ouderdom van het schilderij gerespecteerd blijven.

Vernissen

Voor het retoucheren  wordt met een kwast een isolatievernis aangebracht; gespoten slotvernissen worden gebruikt om de verflagen te verzadigen en de oppervlakteglans te variëren. Slotvernissen kunnen ook met een kwast worden opgebracht.